Verslag Zairon Obia Zendingsreis Maleisië, november 2017

Verslag van Zairon Obia

Mijn naam is Zairon Obia. Graag wil ik mijn ervaring met u delen over de zendingsreis naar Maleisië 2017.
November 2017 ben ik met Pastor Vernon Davis vertrokken naar Maleisië voor twee weken. Ik heb voor deze reis God gebeden, niet alleen voor mooie momenten maar ook leerzame momenten.

Het was een vlucht van bijna 14 uur en P. Davis en ik hadden een goede tijd tijdens de vlucht. We hadden het bijna de hele reis over het werk/ woord van God. Aangekomen in Kuala Lumpur moesten we 4 uur later de volgende vlucht pakken naar de stad Penang. Daar zouden we de eerste diensten houden. Al met al hebben we bijna 24 uur gereisd. De volgende dag waren we weer vroeg op en hadden (pastor en ik) geen last van een jetlag (prijs de Heer). Overdag waren we na het ontbijt en de lunch op onze kamer in het woord of hadden we het over de wonderbaarlijke werken van onze Heer Jezus. Na een korte rust
’s middags hadden we de diensten in Penang. De eerste twee dagen hadden we twee diensten in de avond en één pastorsmeeting ’s middags. God heeft machtig gesproken en heeft mensen aangeraakt door het woord van kennis en genezingen. Bij de pastorsmeeting werden de pastors uitgedaagd om diep te gaan in het Woord . Ze reageerden heel nederig en vertelden dat zij dit Woord nodig hadden. Ze werden bemoedigd en vermaand door het Woord.

Tijdens de diensten en verblijf in Penang heb ik geleerd/gezien nog gedisciplineerder te worden in het Woord van God, en dat ik meer vreugde kan ontwikkelen voor het Woord/werk van God.

Na twee dagen te hebben bediend in Penang zijn wij vertrokken naar de dorpen Kulim en Butterworth. Daar hadden we dezelfde ochtend- en middagroutine. We hadden twee diensten op twee verschillende plaatsen. Daar heeft God ook machtig

bewogen. Mensen werden bevrijd, genezen en aangeraakt door het Woord.
Het maakt mij blij om te zien hoe genadig God is met zijn volk. Het is meer dan een bemoediging geweest. Mensen werden uitgedaagd om zich uit te strekken naar het onvervalste Woord van God. Na twee dagen in deze dorpen te hebben bediend, zijn we vertrokken naar het dorp Ayer Tawar.

Hier hadden we ook dezelfde routine. We gingen na het ontbijt en de lunch direct in het woord of we hadden het over het werk van God. Het was zo fijn om zoveel in het Woord te zijn. Geen dagelijkse beslommeringen en afleidingen om je heen. Je bent daar op dat moment om te geven aan de mensen. Je geeft ze je tijd, energie, bemoediging en bovenal de liefde van God. Dit heeft positief mijn leven/denken beïnvloed. Je ziet dan hoe groot de nood is voor het Woord maar ook voor de passie voor het Woord.

Ik heb samen met P. Davis 1 week doorgebracht in Ayer Tawar. Hier heeft God ook weer machtig bewogen tijdens de diensten. Iedere dag hadden we minimaal 1 dienst. Mensen werden bevrijd, gered, genezen en uitgedaagd om sterker te worden in het woord van God. De tieners/jeugd werden uitgedaagd om serieuzer te worden met het Woord van God, bemoedigd dat je ook als tiener God kan dienen. Ook was ik in de gelegenheid om met kinderen het woord te delen op een middag. Dit was voor mij een enorm voorrecht.
De kinderen waren heel beleefd en luisterden aandachtig naar mij. Ik heb bijna een uur het woord met hen gedeeld en zij zaten op de grond terwijl ze luisterden. Geen één heeft geklaagd of zitten spelen/storen tussendoor. Toen ik klaar was kwamen zij één voor één om mij een hand te geven en bedanken. Hier kunnen onze westerse kinderen van leren!

We hebben gelogeerd bij Pastor James en zij waren heel gastvrij. Daarnaast hebben zij een tehuis voor kinderen die niet meer thuis kunnen/mogen wonen.

Samengevat:
De reis naar Maleisië was in één woord : TOP! Het was voor mij een voorrecht om de reis te mogen meemaken. Ik ben God dankbaar voor alles wat Hij heeft gedaan en wat ik allemaal heb gezien/meegemaakt/ geleerd.

Wat heb ik gezien:
Mensen in Maleisië zijn dankbaar en open voor het Woord en ontvangen het met veel waardering. Ze zijn heel gastvrij. Ook heb ik gezien dat mensen daar het veel moeilijker hebben dan wij in het westen. De christenen worden echt vervolgd en worden beperkt in het verspreiden van het evangelie. Toch zie je bij hen het verlangen om te groeien en de volharding in het Christen zijn.

Wat heb ik geleerd:
Om nog dankbaarder te zijn met de vrijheid die we hebben om Christus te dienen. Ook heb ik geleerd dat God zegent als je correcties aanneemt van je leider/pastor. Hierdoor ben ik gegroeid. Ik heb ook geleerd om nog meer vreugde te hebben in het woord van God in alle omstandigheden van het leven. Ook heb ik geleerd dat we het makkelijk hebben om God te dienen in Nederland.

Ik dank God en P. Vernon en Ans Davis voor deze mooie gelegenheid!

Als afsluiting wil ik zeggen tegen alle Christenen: ga op z’n minst 1x mee op zendingsreis. Ik geloof zeker dat God hierdoor je visie gaat vergroten.

Switch The Language