Verslag Matthew Hall zendingsreis Maleisië, april 2018

Verslag van Matthew Hall

We wonen in een land waar alles snel gaat. Veel Christenen in Nederland hebben niet eens de tijd meer om te kunnen genieten van Gods aanwezigheid. Door de welvarendheid van Nederland zijn vele Christenen in slaap gevallen door comfort. Ze staan niet stil bij het feit dat we een levende God dienen. Een God die wonderen en tekenen heeft laten zien, en nog steeds laat zien.

Ik was naar Maleisië gegaan, niet wetend wat ons te wachten stond. Maar nog voordat we in Maleisië aankwamen begon ik al te merken dat we niet alleen te maken hebben met de wereld zoals we deze zien, maar dat er veel meer achter zit. Een grondstewardess werd aangeraakt door de aanwezigheid van de Heilige Geest, zonder dat we een woord hebben gesproken over God of het Woord. We wilden alleen maar onze bagage inchecken en andere stoelen regelen! Prijs God!

De Christenen in Maleisië hebben het niet gemakkelijk, maar ik zag dat God het Woord op het juiste moment bracht. Hij sprak direct tot de mensen daar. God heeft veel mensen genezen. Een man is bevrijd van Alzheimer in Klang. En in Ipoh heeft God een man met een scheur in zijn ruggengraat genezen. Zo kan ik nog veel meer dingen vertellen die ik daar heb meegemaakt, want God heeft zich elke dag geopenbaard; maar het allerbelangrijkste is, dat we deze dingen horen mee te maken op dagelijkse basis.

In de tijd dat ik daar ben geweest ben ik bewust geworden dat God ons met zijn Woord en Geest bewapend heeft. Een wapen dat krachtiger is dan alle tegenstand die de satan en de wereld te bieden heeft. We zijn in situaties beland in Maleisië die ik niet zou meemaken in Nederland, en hoewel ik nog niet genoeg heb meegemaakt, geloof ik dat wij als Christenen moeten leren te wandelen in de kracht van het Woord. Door gehoorzaamheid, discipline, volharding, totdat God zijn Woord in ons volbrengt door bediening heen.
Dit is een ervaring waarvan ik vind dat elke Christen dit minstens een keer meegemaakt moet hebben. Een stap uit de comfort van Nederland te nemen, om zo de noden van de mensen kunnen zien.

Matthew Hall

Switch The Language